Podcast 1: wat doet een cdK?

In deze podcast vertelt Jaap Smit over zijn ambt. Hij gaat in de vraag welke taken en rollen de commissaris heeft. En hij legt uit waarom hij commissaris van de Koning in Zuid-Holland is en niet van.

Podcast 2: weer een coronajaar

2021 was weer een coronajaar. Met grote gevolgen voor de hele samenleving. Welke invloed had corona op het werk van de commissaris en wat deed het met hem? Ook gaat Jaap Smit in op wat hij ziet gebeuren in de samenleving in lastige tijden met beperkingen en lockdowns.

Podcast 3: over het burgemeestersambt

Een gesprek van de commissaris van de Koning Jaap Smit met de burgemeesters Henri Lenferink en Astrid Heijstee. Henri Lenferink van Leiden is de langst zittende burgemeester van Zuid-Holland. Astrid Heijstee van Kaag en Braassem trad eind 2021 aan. Zij hebben over het burgemeestersambt, ontwikkelingen en verwachtingen, inclusief de benoemingswijze.

Podcast 4: wat doet Jaap Smit nog meer?

Jaap Smit is in 2021 IPO-voorzitter geworden. Dat is een belangrijke, maar zeker niet zijn enige nevenfunctie. Hij spreekt over het belang en de inhoud van de nevenfuncties, inclusief de kruisbestuiving met zijn andere werk als commissaris.

Podcast 5: de belangrijkste thema’s, exclusief corona

Behalve corona was er een flink aantal andere belangrijke thema’s en ontwikkelingen, waarmee Jaap Smit als commissaris werd geconfronteerd. Op een aantal thema’s wordt in deze podcast ingegaan, zoals de groeiagenda Zuid-Holland, de vluchtelingenproblematiek en de druk op de democratie.

Podcast 6: een mix van vragen aan Jaap Smit

Een podcast met een keur aan vragen aan Jaap Smit, zowel zakelijke als persoonlijke. Een commissaris is immers ook een mens.